Пловдив

„Гардиън” постави Пловдив в листата на най-предпочитаните дестинации

Изданието нарежда Пловдив сред топ десет на европейски градове, които непременно трябва да се посетят

Пловдив трябва да бъде на върха в листата на най-предпочитаните дестинации. Това пише един от водещите британски всекидневници „Гардиън”  в статия за най-добрите европейски градски почивки, отбелязват от Община Пловдив.

Авторът Кевин Ръшби нарежда Пловдив сред топ десет на европейски градове, перфектни за почивка, които непременно трябва да се посетят.

„В топла вечер, сипвайки си младо местно вино в чудесно кафене на открито на древна калдъръмена уличка, близо до Амфитеатъра, чувам само българска реч”, пише авторът и допълва, че градът е бил на 4000 години, когато римляните са дошли тук и са построили великолепен Амфитеатър на централно място, Акведукт, Одеон и Римски стадион, който след забележителни възстановителни дейности, е експониран полу-подземно точно в главната търговска част на града.

Кевин Ръшби не пропуска и факта, че къщите на търговците от 19-ти век са превърнати в красиви музеи. Той препоръчва туристите да посетят Етнографския и Историческия музеи, галерии, хотели и ресторанти.

„Но истинската наслада идва от непринудения чар на това място: улично изкуство, любопитни котки, смях и музика от високите прозорци. Изкушението да се разхождате из криволичещите тесни улички е огромно, а близостта на Родопа планина дава възможност за излети и посещения на манастири. Храната е превъзходна, виното –  неустоимо”, се казва още в статията на водещия британски всекидневник „Гардиън”.

Източник:economy.bg

Коментари
Последвайте ни!