Елизабет Иванова

4-годишна пианистка ще свири на рояла на Сър Елтън Джон

Четиригодишната Елизабет Иванова, пианистка от „Музикална Работилница Веселина“ в Бургас, ще свири на червения роял на Сър Елтън Джон в Royal Albert Hall в Лондон.

Изявата на талантливото дете ще бъде на 4 април 2019 година.

За да стигне до това участие, малката пианистка спечели награда в специална категория „Елена Коб стар“ в конкурса ,,Ферих“ /,,Feurich“/ във Виена, където ѝ беше присъдена и специална награда в категория „соло пиано“. Там Елизабет участва и в майсторския клас на проф. Полански и свири и на концерта на лауреатите на майсторските класове.

Преди да отиде в Лондон обаче, още през октомври тази година на Елизабет Иванова ще ѝ се наложи да пътува до Ню Йорк, за да вземе участие в концерта на лауреатите от Международния онлайн-конкурс „Златни класически музикални награди“ /,,Golden Classical Musik Awards”/.

Концертът  ще се проведе в един от най-прочутите световни концертни комплекси „Карнеги хол“ /Carnegie Hall/. Новината дойде преди няколко дни, когато малката звезда получи Първа награда в Конкурса за изпълнението ѝ на произведението ,,Дъжд и дъга “ от Сергей Прокофиев. Именно това изпълнение на трудното за тази възраст произведение носи поканата за престижното участие на Елизабет в Ню Йорк.

Елизабет започва да свири едва на 3 години и 7 месеца. За осемте месеца, в които се обучава при бургаския клавирен педагог Веселина Колева, наградите следват една след друга – трета награда и специална награда за най-малък участник в Международен конкурс „Звукът на времето“ във  Велико Търново; Първа награда за соло пиано в категория от 7 до 10 години в международен конкурс „Радост на брега“- Созопол. В същия конкурс, в клавирно трио  с още двама възпитаници на „Музикална Работилница Веселина“- на 6 и на 7 години, печели втора награда. В конкурса „Свят, изкуство и море“ в комплекса „Златни пясъци“ Елизабет става Лауреат първа степен за солово изпълнение на пиано…

Последната изненада, която Елизабет поднесе, е новината, че „Университет за музика и сценични изкуства“ във  Виена, /University of music and performing arts Wien/, основан през 1817 година, я кани за своя ученичка в специалния клас за даровити деца.

Източник:kmeta.bg

Коментари
Последвайте ни!